Hallo jij!

Hoi, mijn naam is Hanneke, waar kan ik jou bij helpen?

 

Soms ben je helemaal niet blij, dat kan heel veel redenen hebben… Bijvoorbeeld omdat je heimwee hebt, bang bent, gepest wordt, vaak boos bent, je ouders gaan scheiden of gescheiden zijn of misschien heb je wel een hekel aan school. Het kan ook iets heel anders zijn bijvoorbeeld dat je nieuwe dingen heel spannend vindt of misschien wel een broertje of zusje hebt waar je vaak ruzie mee hebt of je het gevoel hebt dat niemand je begrijpt. Ik noem maar een paar redenen, er kunnen er namelijk nog veel meer zijn. 

 

Alleen jij weet wat jouw reden is. En als je het nog niet weet dan kan ik je daarbij helpen. Als we weten wat jouw probleem is, dan kunnen we daarna op zoek gaan naar de oplossing. Ik heb er voor gestudeerd om jou daarbij te helpen en dat doe ik graag.

Jij kent jezelf het best, dus jij weet ook welke oplossing voor jou het best bij jou past. Uiteindelijk doe je het zelf en help ik je mee. Als je bij mij in de praktijk komt, kunnen we iedere week spelen, kletsen, spelletjes doen, verkleden, boekjes lezen, vechten, knutselen, verhalen verzinnen en nog veel meer. Tussendoor stel ik soms wat vragen, omdat ik graag zo goed mogelijk wil begrijpen wat je probleem precies is. Dan kunnen we die tussen het spelen of kletsen door gaan oplossen.

 

Als je ouders het ook goed vinden dat je komt, maak ik eerst een afspraak met hen. Daarna kom jij vijf keer bij mij spelen. Na de vijfde keer, spreek ik weer met je ouders af en kan ik ze tips geven. En mag beslissen of je daar bij wil zijn. We kijken dan ook of het voor jou voldoende is of dat het nog nodig is om een paar keer te komen, totdat je zelf weer verder kunt!

Alles wat je aan mij vertelt blijft tussen ons twee en jij bepaalt wat ik wel en niet mag vertellen aan je ouders. Je kan zelf na onze speeluurtjes natuurlijk alles vertellen aan je ouders wat je maar wilt. 

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en samen met jou op zoek te gaan naar de oplossing voor dat waar jij hulp bij wilt. 

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!