Kinder Hypnotherapie

Kinder Hypnotherapie

Al jaren help kinderen met integratieve therapie. Daarbij zet ik soms hypnose of een vorm daarvan in. Zo heb ik door hypnose al heel wat kinderen af kunnen helpen van onder andere pijn, verdriet, angst, stress en een laag zelfbeeld.

Hypnose is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode. Het is een vorm van (diepe) trance; een diepe ontspanning, waarbij je als client zelf bepaald hoe diep je in trance wil zijn. Er is dus niets sensationeels of geheimzinnigs aan.                                                                    

Misschien ken je dat wel dat je zit te dagdromen en je even helemaal vergeet waar je mee bezig was. Of dat je aan het rijden bent en ineens een stuk verder bent op de automatische piloot en toch heb je gedaan wat nodig was om veilig te rijden, dan was je dus even in trance.

 

Kinderen die spelen, die zijn in speeltrance. Met fantasie en verbeeldingskracht staan je neurale paden in contact met je verandervermogen. Zo kunnen kids hun mindset trainen om zich zo te voelen en zo te doen, zoals zij dat graag zou willen in hun leven. Door middel van suggestief taalgebruik leert je mind zich focussen op dat wat wel fijn voelt in je lijf. Door juist die fijne gevoelens en kwaliteiten in het lijf te versterken kan het kind zijn kleine of grote problemen aangaan en oplossen.

 

Hierboven zie je een mooi voorbeeld van zo’n binnenwereld van een kind. Of je nu kind bent of volwassen we hebben allemaal zo’n binnenwereld waarin prachtige eigen oplossingen en hulpbronnen zijn opgeslagen en waar we kunnen visualiseren hoe we ons willen voelen. Door te spelen en ondertussen te praten over wat er zo in jouw fantasie gebeurt kun je dus ook in de speeltrance problemen oplossen. De oplosmanieren die het kind spelenderwijs ontdekt kunnen ook heel handig zijn in het dagelijks leven. Sommige kinderen vinden het ook gewoon heel fijn om te luisteren naar verhalen en zo lekker wakker weg te dromen (dagdromen) en zo in hun binnenwereld op zoek te gaan naar oplossingen voor hun eigen problemen. En sommige kinderen willen als ridder de draak verslaan en dan gaan we verkleed en gewapend met zwaard door de speelruimte op zoek naar alle vijanden. Er zijn dus verschillende manieren om Hypnose in te zetten. Elk mens en kind bepaald zelf hoe wakker en/of hoe diep ze in trance willen zijn, wat prettig voelt op dat moment. Het zelfbepalend vermogen van een mens  ondersteund daarbij.

 

Wil je als ouder geholpen worden omdat je opvoedvragen hebt of je wil bijvoorbeeld rustiger kunnen reageren op je kind als die in paniek is of boos doet, kan ik je daarbij helpen. Dat kan namelijk ook met en natuurlijk ook zonder hypnose. Soms help je een kind door ook eerst jezelf te helpen. Het is zelfs mogelijk om traumatische bevallingen op onbewust niveau te ontlasten waardoor je daarna mee verbinding voelt met je kind en je kind met jou. Wil je daar meer over weten, neem dan gerust contact met me op.

 

Thuis Hypnose voor kids?! Dat kan ook. Vaak maak ik samen met kinderen in de praktijk hun eigen speciale helpende zelfbedachte (slaap) verhaal en dan nemen we het samen ook op.  Zo’n verhaal ontstaat vaak door het spelen met bv knuffels, de Lego, Playmobiel of te tekenen. Zo kunnen kinderen hun eigen helende, oplossende, ontspannende verhaal thuis ook vaak luisteren en zich zo fijn gaan voelen als ze maar willen.

 

Zelf schijf ik zelf ook verhalen voor kinderen samen met de maker van de website “Breinbaas”. Op de website https://breinbaasacademy.nl/ kun je een verhalen downloaden om zo met je kind al een start te maken met “het fijn gaan voelen”. Het mooie is dat als kinderen dan bij mij in de praktijk komen hebben ze al super voorwerk gedaan en aan zichzelf gewerkt. Het brein kan namelijk ook alle verbale suggestie informatie verwerken, door op zijn beurt de fijne signalen te geven aan het lijf. Daardoor gaat het kind zich fijner voelen. En zo wordt jouw kind weer die fijne baas van zijn of haar lijf, gevoel en brein. En dat alleen al door te luisteren naar de verhalen. Zo worden ze echte breinbazen!

 

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer weten of contact opnemen om vrijblijvend te informeren of ik iets voor jou of je kind kan betekenen, neem dan gerust contact met me op.