Wie ben ik 

Mijn naam is Hanneke van Lankveld, ik ben 47 jaar en werk alweer 9 jaar met heel veel plezier als kindertherapeut in mijn eigen praktijk. 

Al van jongs af aan werk ik met kinderen. Wat ooit begon als oppasmeisje en het geven van hockeytrainingen, groeide uit tot special needs kinderen begeleiden op vakanties, pedagogisch medewerker en basisschoolleerkracht.

De onbevangen puurheid van een kind raakt me telkens enorm en als een kind even niet onbelemmerd van het leven kan genieten werd ik enorm nieuwsgierig. Ik wilde weten wat daar de reden van was en wat maakte dat een kind niet vrij en relaxed in het leven kon staan èn....  hoe kan ik daarin helpen.

In meer dan 15 jaar als leerkracht in het basisonderwijs heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat een kind lekker in zijn vel zit. Zo kan het kind zich immers optimaal ontwikkelen tot de persoon die het graag wil zijn. Al de opleidingen en cursussen die ik naast mijn baan in het onderwijs volgde bevestigde dat alleen maar meer. Ik wil een kind daar nog specifieker in kunnen begeleiden zodat een kind zelf autonoom zijn eigen oplossingen kan vinden voor dat wat hem/haar tegenhoudt om gelukkig te zijn. Daarom ben me nog meer gaan verdiepen in de innerlijke en emotionele ontwikkeling van kinderen en kwam ik erachter dat ik niet alleen een klas met kinderen wilde begeleiden maar me wilde verdiepen in het individuele kind. Ik ben gaan studeren aan de Academie voor psychotherapie in Amsterdam en heb mijn rol als leerkracht heel bewust ingeruild om zo kinderen in mijn eigen praktijk te kunnen gaan begeleiden. 

Mijn uitgangspunt is dat een kind bewust en onbewust weet welk probleem het heeft, het zelf kan oplossen en vaak ook nog weet met welke middelen. Kinderen beschikken namelijk zelf over het vermogen om kleine en grote obstakels op te lossen. Ik help ze om te vertrouwen op deze vaardigheden. Het kind staat hierin voor mij voorop en leidt de weg.

Bij elk kind dat ik mag helpen vind ik het telkens weer fantastisch om te zien hoe kinderen (en hun ouders) met een beetje hulp hun eigen wijsheid en kracht (her)vinden en weer zelf verder kunnen in hun leven als gelukkig mens. 

Want immers, ieder kind weet het, kan het en doet het!